Sud odlučio: Nema uslovnog otpusta za škaljarca, čeka se odluka Crne Gore

Izvor: B92, 03.Sep.2019, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud odlučio: Nema uslovnog otpusta za "škaljarca", čeka se odluka Crne Gore

Beograd -- Viši sud u Beogradu pravosnažno odbio molbu za uslovni otpust Jovana Vukotića sa izdržavanja kazne od 15 meseci zatvoza u Srbiji.

On je na tu kaznu osuđen zbog korišćenja lažnog pasoša.

Crna Gora inače traži izručenje Vukotića iz Srbije jer veruje da kao visoko pozicionirani pripadnik “škaljarskog klana” učestvovao u tri pokušaja ubistva u Kotoru, ali odluka o molbi za izručenje još nije doneta.

Ovom odlukom veće Drugostepenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << krivičnog odeljenja Višeg suda je odbilo kao neosnovanu žalbu Vukotićevog branioca protiv rešenja Drugog osnovnog suda u Beogradu od 13. avgusta ove godine kojim je odbijena kao neosnovana molba za puštanje na uslovni otpust, precizira se u saopštenju Višeg suda.

Žalba je odbijena kao neosnovana, jer kako ukazuje Viši sud, prvostepeni sud u ovoj pravnoj stvari potpuno i pravilno utvrdio sve činjenice koje su od značaja za donošenje odluke o uslovnom otpustu.

Vukotić inače ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo. On je nedavno saslušan je u Srbiji u povodom zamolnice crnogorskog ministarsrtva pravde, u vezi sa pokušajima ubistava Vojina Stupara i Miloša Radonjića u Kotoru 2016, kao i Tamare Zvicer, u istom gradu iste godine.

Inače, Ministarstvo pravde Srbije je primilo zahtev Crne Gore za izručenje ovog kotoranina, koji u Srbiji izdržava kaznu od 15 meseci zatvora zbog posedovanja falsifikovanja pasoša.

Zahtev za izručenje prosleđen je Višem sudu u Beogradu koji treba da odluči o ispunjenosti uslova za izručenje Crnoj Gori, a konačnu odluku o izručenju u svakom slučaju donosi ministar pravde.

Vukotić je u Beogradu u februaru ove godine pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov, a ta kazna mu ističe u decembru i treba da je odsluži u Srbiji.

U pritvoru u Beogradu je od septembra 2018. godine, a pritvor mu se uračunava u kaznu zatvora, što znači da će na slobodu izaći u decembru ove godine. On je 10. septembra 2018. bio uhapšen u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.