Struka saopštila: Građani koji imaju više od 65 godina MORAJU DA POŠTUJU OVU OBAVEZU sve dok se virus ne ugasi

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 11:55

Struka saopštila: Građani koji imaju više od 65 godina MORAJU DA POŠTUJU OVU OBAVEZU sve dok se virus ne ugasi

Dok je virus u cirkulaciji, on može da uđe u kolektiv gde su osetljivi, kao što su domovi za negu starih.

- Otvaranje domova za sada ne, onog komenta kad ne bude virusa u cirkulaciji, onda će to biti adekvatno propraćeno - naveo je dr Kon.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je Srbija na izlasku iz epidemije i da ulazi u period sporadičnog javljanja korona virusa, navodeći da se takozvani "džepovi" mogu javljati i tokom juna meseca.

- Definitivno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izlazimo iz perioda epidemije. U toku jučerašnjeg dana smo bili na 0,8 odsto pozitivnih od broja testiranih. Kada padne ispod 0,5, to je sporadično javljanje, rekao je Kon.

Kon je rekao da za sada nema govora o otvaranju staračkih domova.

Govoreći o testiranju na antitela, Kon je rekao da građanin, ukoliko ima pozitivan nalaz, treba da ode kod lekara, odnosno infektologa, virusologa ili imunologa.

- Oni moraju da budu ispitani i da im lekari objasne šta dalje. Anketiranje te osobe potrebno je da se vidi gde je moglo da dođe do zaražavanja, objasnio je doktor.

Kako je kazao, zaštitne maske će biti obavezujuće za sve starije od 65 godina i hronične bolesnike i u nastupajućem periodu tokom leta.

- Dok ne objavimo da nema virusa uopšte i rezultat ne bude ''nula''. Kasnije i oni mogu da se opuste, zaključio je Kon.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.