Strazbur: Hapšenje lidera opozicije u Rusiji Navaljnog političko

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Nov.2018, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strazbur: Hapšenje lidera opozicije u Rusiji Navaljnog političko

Ponovno hapšenje i lišavanje slobode lidera opozicije Aleksej Navaljnija bili su politički motivisani čime su prekršena njegova ljudska prava, odlučio je u četvrtak Evropski vrhovni sud za ljudska prava u Strazburu. Evropski sud za ljudska prava objavio je da je Navaljni hapšen sedam puta između 2012. i 2014. godine i da su najmanje dva od tih hapšenja imala za nameru suzbijanje političkog pluralizma, javlja Rojters.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenje Navaljnog bilo politički vođeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2018

Evropski sud za ljudska prava presudio je danas da je hapšenje opozicionog lidera Alekseja Navaljnog bilo politički motivisano...Evropski sud je naveo da su ruske vlasti prekršile prava Navaljnog hapšenjem od 2012. do 2014. godine i da su dva hapšenja bila sa ciljem gušenja poltičkog pluralizma,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.