Stravično NEVREME u Solunu: Ljude nosila BUJICA, učenici i turisti ZAROBLJENI  (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2018, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stravično NEVREME u Solunu: Ljude nosila BUJICA, učenici i turisti ZAROBLJENI (VIDEO)

Pljusak se pretvorio u reku

Snažna oluja s grmljavinom, praćena gradom, pogodila je danas Solun nešto posle podneva, nakon čega je gradska vatrogasno-spasilačka služba primila više od 300 poziva za pomoć, a iz čuvene Bele kule na obali spaseni su grčki učenici i britanski turisti, koji su tamo ostali zaglavljeni.

Pročitajte i:

Spasena je žena koju je ponela bujica, dok se nastavlja spasavanje ljudi koji su ostali zaglavljeni u atomobilima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na mostu zbog visokog nivoa vode, prenosi ANA.

Učenici osnovne škole iz okruga Magnezije i britanski turisti ostali su "zarobljeni" u Beloj kuli jer nisu mogli da izađu zbog vode koja se nakupila na ulazu, koji je, inače, ispod nivoa ulice.

Oni su uspeli da izađu kroz prozor u prizemlju nakon što je vatrogasno-spasilačka brigada prerezala prozorske šipke, i svi su dobrog zdravstvenog stanja.

Voda je prodrla i u solunsku sabornu crkvu Agija Sofiju, koja datira iz sedmog veka, a inače je spomenik koji je priznao Unesko.

Mnoge prizemne prodavnice i kuće, kao i gradska skupština, poplavljene su usled jakog pljuska, koji je ulice pretvorio u reke.

U nekim delovima grada nestala je struja, dok je zbog groma, koji je udario u međunarodni aerodrom u Solunu, iz predostrožnosti nakratko obustavljeno dopunjavanje aviona gorivom, navodi grčka agencija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.