Stravična ispovest preživelog vojnika sa Košara: JAUCI su dopirali sa svih strana, a onda je nastao HOROR (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2017, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stravična ispovest preživelog vojnika sa Košara: JAUCI su dopirali sa svih strana, a onda je nastao HOROR (FOTO)

Nezapamćena tragedija srpske vojske

Novoizgrađeni bulevar koji spaja Tošin bunar i most na Adi u beogradu će uskoro dobiti ime po svim borcima sa Košara koji su herojski stradali u najpoznatijoj bici tokom Nato bombardovanja, a potresne ispovesti preživelih o strahotama i dalje lede krv u žilama.

- Stanoje mi je umro na rukama, pao je pored mene na zemlju, držao sam mu jezik. Nisam znao šta mu se dogodilo, jer nije bilo krvi- priča Ognjen Balčaković, tada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << devetnaestogodišnjak.

Tog sumornog aprila, neprijatelja je bilo sa svih strana, a na Veliki petak, 9. aprila počeo je napad na Košare. Bataljon hrabrih vojnika iz Peći je dobio nalog da ide na Košare.

- Bilo je snega do pojasa, osmog dana više nisam mogao da hodam pošto su mi noge potpuno promrzle. Pokušao sam da masiram stopala, ali su ona bila modra i otekla- opisuje Balčaković.

Onda je došla ta noć između 10. i 11. maja kada ih je Nato avijacija zasula kasetnim bombama. Njih 40 je ranjeno, a devetorica vojnika je smrtno stradala.

- Kada je krenuo udar, bio sam u improvizovanoj kasarni na nekih 300 m od mesta gde su počeli udari. Pokušao sam da se zaklonim, ali su me geleri pogodili u ruku i desno rebro- priseća se ove stravične noći Boban Živković.

A tek kada su udari prošli, prema njegovim rečima, nastupio je horor.

- Jauci su dopirali sa svih strana, mnogi naši drugovi su bili mrtvi, videli smo neke i bez nogu. Nosili smo jednog od naših kom je noga bila skroz otkinuta, a jedan vojnik je pucao sebi u glavu kada je video da je ostao bez ove noge- priča on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.