Strašan požar u Nju Džerziju: Vetar oduvao plamen, gorele zgrade s obe strane ulice

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2020, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strašan požar u Nju Džerziju: Vetar "oduvao" plamen, gorele zgrade s obe strane ulice

U požaru samo pukom srećom nije bilo povređenih.

Četiri zgrade izgorele su u stravičnom požaru koji je u nedelju uveče izbio u Nju Džerziju.

Kako javljaju lokalni mediji, požar je buknuo oko 20 časova na jednom od objekata u izgradnji i ubrzo se proširio na okolne zgrade zbog jakog vetra.

Očevici kažu da je vetar toliko bio jak da je plamen bukvalno "preneo" prekoputa i zapalio se objekat sa druge strane ulice.

Evakuisano je oko 100 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ljudi, a vatrogasci su se više od tri sata borili sa vatrenom stihijom, koja je do temelja sagorela četiri objekta.

Samo pukom srećom nije bilo povređenih, a uzrok požara i dalje nije poznat.

Zbog požara je preventivno isključena i električna energije, te je oko 3.000 ljudi satima bilo bez struje. Očevici kažu da je požar bio toliko stravičan da je izgledalo kao da vatra guta nebo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.