Strah od skloništa za beskućnike - Potencijalna nova žarišta?

Izvor: B92, 12.Maj.2020, 17:45

Strah od skloništa za beskućnike - Potencijalna nova žarišta?

Najveća brazilska populacija beskućnika počela je da podleže kovidu 19, a aktivisti upozoravaju da najgore tek dolazi sa hladnijim vremenom.

Stoga postoji bojazan da će skloništa postati nova žarišta.

Najmanje 22 beskućnika u Sao Paulu preminula su od kovida 19 do sada, prema podacima gradske skupštine, a širom države ima na stotine onih za koje se sumnja da su zaraženi kako na ulici, tako i u skloništima, preneo je AP.

Broj beskućnika u Sao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Paulu drastično je povećan poslednjih godina, a prema službenim podacima on se prošle godine popeo na gotovo 25.000, što je 60 odsto više u odnosu na 2015. godinu.

Zbog dugotrajne ekonomske krize i smanjenja socijalne pomoći na hiljade ljudi je završilo na ulicama najbogatijeg grada u Brazilu, a potom je došao koronavirus.

Sao Paulo ima dva skloništa na zaražene od kovida 19, u kome se nalazi 40 ljudi.

U gradu postoji još 10 centara za beskućnike sa više od 4.400 kreveta, od kojih je četvrtina obezbeđena tokom pandemije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.