Darko Elez izručen - prebačen u pritvor FOTO

Izvor: B92, 03.Mar.2021, 16:25

Darko Elez izručen - prebačen u pritvor FOTO

Darko Elez koga je Srbija izručila Bosni i Hercegovini koja ga sumnjiči za izvršenje više krivičnih dela na njenoj teritoriji, prebačen je u sudski pritvor.

Mediji u BIH izveštavaju da je Elez iz Srbije prevezen helikopterom oko 18.30 časova na aerodrom u Sarajevu uz velike mere obezbeđenja.

Let sa osumnjičenim Elezom je kasnio dva sata jer mu je pre polaska iz Srbije pozlilo i on je uz medicinsku pratnju stigao u glavni grad BiH gde je i zvanično uhapšen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i prebačen u Sud BiH gđe će biti zadržan sledeća 24 sata.

Elezov advokat Duško Tomić izjavio je da će njegovom klijentu sutra biti određen jednomesečni pritvor po zahtevu Tužilaštva BiH.

"Dogovorio samn se sa postupajućim tužiocem Dubravkom Čamparom kako da određene stvari ubrzamo, jer se mome klijentu može suditi samo za dva ubistva za šta ga tereti i sumnjiči MUP RS koji je predmet ustupio Tužilaštvu BiH", izjavio je Tomić.

Podsetimo, izručenje Eleza Bosni i Hercegovini danas je potvrdila glavna tužiteljka BiH Gordana Tadić na sednici Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH.

Na aerodromu u Sarajevu čekale su ga stotine policajaca, pojačan je nivo obezbeđenja.

Apelacioni sud u Beogradu je polovinom februara pravosnažno odlučio da su ispunjeni uslovi za izručenje Eleza Bosni i Hercegovini, koja ga traži zbog niza krivičnih dela organizovanog kriminala, počinjena u periodu od 2005. do 2009. godine.

Darko Elez ima državljanstva Bosne i Hercegovine i Srbije, a prema poternici koju je za njim izdalo Tužilaštvo BiH tereti se za dva ubistva i nekoliko pokušaja ubistava na područu RS i Federacije BiH.

Njegova kriminalna grupa aktivna je na ovim prostorima decenijama, a granice su im služile samo da se sklone od policije u drugu državu.

Prema pisanju medija, Elez je i jedan od najbitnijih saradnika nedavno uhapšenog Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Operativni podaci bezbednosnih službi Eleza i njegovu grupu uglavnom dovode u vezu sa ubistvima kriminalaca povezanih sa Škaljarskim klanom.

Kako se sukob Škaljaraca i Kavačana rasplamsavao, tako se u taj rat do istrebljenja uključilo mnogo ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPSADNO STANJE U SARAJEVU: Policija opkolila aerodrom, čeka se IZRUČENJE Darka Eleza

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2021

Na aerodromu u Sarajevu je, kako se navodi, stotinu policajaca koji obezbeđuju njegovo izručenje iz Srbije...Srbija bi danas trebalo da izruči Darka Eleza BiH, potvrdila je glavni tužilac BiH Gordana Tadić na sednici Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH...Podsećamo, Apelacioni sud u Beogradu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.