Stojanović: Okrugli stolovi lepo zamišljeni, ali neupotrebljivi jer vlast neće ništa da promeni

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Avg.2019, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Okrugli stolovi lepo zamišljeni, ali neupotrebljivi jer vlast neće ništa da promeni

Politikolog Boban Stojanović izjavio je danas da su okrugli stolovi predstavnika vlasti, opozicije i civilnog sektora o izbornim uslovima na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu lepo zamišljeni, ali da su neupotrebljivi jer vlast ne želi ništa da promeni.

"'Prenapumpan' je značaj sastanaka na FPN-u i neupotrebljivi su ukoliko se na njima ne razgovara o konkretnim promenama. Mediji su ih doživeli kao pregovore, a ne kao ono što jesu, isključivo razgovor o izbornim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uslovima", izjavio je Stojanović agenciji Beta.

Stojanović smatra da se ništa neće promeniti zbog odluke opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) da ne učesvuju na tim sastancima jer, kako je kazao, na sastanicma se ništa neće ni desiti.

On je ocenio da se na sastancima govori o opštim temama, a ne o onome što može da se uradi u narednih mesec ili dva.

"Vlast nije pokazala želju da ispuni bilo koju od 42 preporuke Stručnog tima protesta 'Jedan od pet miliona', a sastanke je koristila samo kako bi spinovala zahteve. Dobro je što na sastancima opozicija nije odustala od tih preporuka", kazao je Stojanović koji je jedan od članova tog Stručnog tima.

Stojanović je ocenio da će aktuelna vlast, ipak, pokušati da na bilo koji način 'privede' opoziciju na izbore, a da je to moguće videti i po narativu predstavnika vlasti "kažite šta hoćete da ispunimo".

"Najvažniji uslov za izlazak na izbore je pitanje medija. Potrebno je da se taj uslov ispuni početkom septembra da se mogla osetiti neka promena. Ipak, to je malo verovatno, aktuelna vlast će teško pristati da otkloni svoj uticaj na medije", rekao je on.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.