Stojakovićev dres i Kaporova slika za pomoć Neci Pereci

Izvor: B92, 25.Sep.2017, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojakovićev dres i Kaporova slika za pomoć Neci Pereci

Beograd -- Humanitarna aukcija "Svim silama za Necu" biće održana u sredu od 19 časova u hotelu "Zira", u cilju prikupljanja novca za nastavak lečenja Nemanje Damčevića.

Sedmogodišnjem Nemanji Damčeviću u maju ove godine otkriven je maligni tumor na mozgu.

Na aukciji u hotelu "Zira" naći će se patike Vlada Divca, slika Mome Kapora, dres peđe Stojakovića, dresovi skoro svih naših reprezentacija i mnogih poznatih sportista, ali i haljina Igora Todorovića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i monografija grupe Van Gog.

Nemanja je u junu operisan na Klinici za neurohirurgiju KCS i već tri meseca se nalazi n aklinici Gustav Rusi u Parizu.

Vreme nije njegov saveznik, a bolest je nepredvidiva, iscrpljujuća i zahteva dugotrajno lečenje.

Nemanju pčekuje niz lekarskih pregleda i kontrola (magnetna rezonanca, skener, likvor) pošto su mu početkom jula otkrivene metastaze na drugom mestu. Posle pregleda Nemanja je primio dva ciklusa hemio terapija, a samo ako se uplate sva potrebna sredstva će moći da nastavi svoju borbu.

Neophodno je primanje najjače hemio terapije sa transplantacijom matičnih ćelija i to je jedini način Nemanjinog ozdravljenja.

Porodica Damčević je do sada uplatila 200 hiljada evra za lečenje (nedostaje još 160 hiljada evra), a celokupan iznos koji bi trebalo da bude uplaćen do kraja sledeće nedelje je 360 hiljada evra.

Otvoreni su humanitarni računi kod Komercijalne banke:

dinarski: 205-9011007127981-39

devizni za uplate iz inostranstva: RS35205903102407124975

Sandra Damčević, korisnik računa Nemanja Damčević

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Humanitarna aukcija „Svim silama za Necu"

Izvor: Večernje novosti, 25.Sep.2017

Nažalost, bolest je nepredvidiva, iscrpljujuća i zahteva dugotrajno lečenje. Organizatori aukcije su rođaci i prijatelji porodice koji se nadaju da će Nemanja iz ove utakmice trijumfovati kao pobednik HUMANITARNA aukcija „Svim silama za Necu" biće održana 27. septembra...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.