Stiže nam nevreme!

Izvor: Mondo, 16.Jun.2019, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže nam nevreme!

RHMZ upozorio je da se večeras i tokom noći očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina koji će na severu Srbije biti intenzivniji sa količinom padavina većom od 20 litara po metru kvadratnom. U Hrvatskoj i BIH počelo nevreme sa jakim gradom.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Ta količina kiše pašće u kratkom vremenskom periodu.

RHMZ upozorava da će ponegde biti i nepogoda sa gradom i jakim vetrom.

Meteorolozi su za sutra najavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << promenljivo oblačno i sparno vreme, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom.

Vetar će biti slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura će biti od 16 do 21, najviša dnevna od 27 do 31 stepen Celzijusa.

Promenljivo oblačno vreme, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom zadržaće se i u utorak i sredu.

Hrvatska:  Grad veličine loptice za golf

Nakon velikih vrućina u Hrvatskoj danas je u poslepodnevnim satima jako nevreme zahvatilo zapad Slavonije, gde je oko Novske i Okučana pao grad veličine loptice za golf koji je oštetio nekoliko automobila, a oluje su zabeležene i u delovima Dalmacije, prenosi index.hr.

"Dalmacija danas" je objavila da su kiša, pljuskovi i grad zabeleženi iznad Dinarida i na padinama Kamešnice, sve do Hrvaca.

Grmljavinski oblaci su doneli pad temperature u Zagori i to za više od 10 stepeni.

Tokom večernjih sati očekuje se nevreme i na području cele kopnene Hrvatske.

Nevreme je tokom popodneva počelo i u delovima BIH; a u Banjaluci je ispaljeno više od 100 protivgradnih raketa.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

BLIŽI NAM SE GRAD KOJI RAZARA HRVATSKU! NEVREME STIŽE U SRBIJU: Poznato koje mesto je prvo na udaru! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2019

RHMZ upozorio je da se večeras i tokom noći očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina koji će na severu Srbije biti intenzivniji sa količinom padavina većom od 20 litara po metru kvadratnom...U Hrvatskoj počelo nevreme sa jakim gradom...Ta količina kiše pašće u kratkom vremenskom periodu...RHMZ...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.