Stigao avion pun kineskih vakcina; prva procena za Srbiju: Stavljamo tačku na leto? VIDEO

Izvor: B92, 26.Apr.2021, 08:17

Stigao avion pun kineskih vakcina; prva procena za Srbiju: Stavljamo tačku na leto? VIDEO

Beograd -- Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ambasadorka Kine Čen Bo dočekale avion iz Kine sa novim kontingentom vakcina Sinofarma.

"Došli smo do tri miliona vakcina koje smo kupili i platili i čime smo omogućili masovnu imunizaciju našeg stanovništva. Do sada nam je isporučeno preko 4,5 miliona vakcina", kazala je premijerka.

"Od toga tri miliona je stiglo iz Kine i mi u ovom trenutku imamo skoro milion i 950 hiljada građana vakcinisanih bar jednom dozom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vakcine, što je 34 odsto punoletnog stanovništva", istakla je Ana Brnabić.

Prema njenim rečima, do kraja aprila bi trebalo da budemo na 37 posto vakcinisanih. "Beograd je aspolutno najuspešniji po tom pitanju, ali nisu svi takvi. Zato moramo da radimo na tome i da do kraja juna možemo da kažemo da smo bezbedni", rekla je Ana Brnabić.

Još jednom je apelovala na građane da ne veruju lažnim vestima, tračevima i protivnicima vakcinacije. "Vakcina je jedino što nas spasava. Važno je da to završimo tokom maja i juna i da konačno stavimo tačku na sve", zaključila je ona.

Ambadorka Kine Čen Bo kazala je da joj je drago da kineske vakcine Sinofarma doprinose masovnoj vakcinaciji u Srbiji i da ih je do sada isporučeno tri miliona doza.

"Masovna vakcinacija u Srbiji daje rezulate, brojevi novozaraženih padaju", rekla je Čen Bo na dočeku novog kontingenta kineskih vakcina na aerodromu Nikola Tesla.

Ona je navela da je epidemija u Kini stavljena pod kontrolu i da je u toj zemlji dato više od 220 miliona doza, dodajući da se vakcinacija ubrzava.

Sa današnjom isporukom, u Srbiju je iz Kine do sada stiglo ukupno tri miliona doza Sinofarmovih cepiva. Početkom aprila u Srbiju je stiglo 500.000 doza Sinofarmovih vakcina, a ista količina kineskih cepiva našoj zemlji isporučena je i početkom marta.

Prvi kontingent od milion doza cepiva Sinofarma stigao je u našu zemlju 16. januara, a nakon toga u februaru još pola miliona.

Direktor Kancelarije za e-upravu Mihailo Jovanović rekao je jutros da je u Srbiji dato 3.255.000 vakcina, od čega 1.945.000 prve, a oko 1.310.000 druge doze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.