Stevanović: Povratak iz kovid u nekovid bolnicu 7-14 dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2020, 16:03

Stevanović: Povratak iz kovid u nekovid bolnicu 7-14 dana

Ukoliko sve bude išlo po planu za sedam dana do dve nedelje možemo očekivati da će prve bolnice biti isključene iz kovid sistema i uključene u nekovid sistem, odnosno vraćene u rednovno stanje, izjavio je danas direktor Infektivne klinike KC Srbije Goran Stevanović.

Na konferenciji za medije u Palati Srbija, Stevanović je objasnio da će postupak vraćanja kovid bolnice u redovni sistem trajati sedam do deset dana jer uključuje testiranje svih zdravstvenih radnika i dezinfekciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svih prostorija.

Stevanović je dodao da su pojedine velike bolnice i klinički centri podeljeni na kovid i nekovid delove, koji i dalje rade normalno.

Kaže da je i za sve vreme trajanja epidemije omogućeno da se u svim zdravstvenim ustanovama koje nisu kovid bolnice obavljaju hitni pregledi i zbrinjavaju hitni slučajevi.

Redovni kontorlni pregledi su započeti na onkološkim i hematološkim institucijama, dodao je Stevanović.

"Sve ostalo će ići shodno isključivanju bolnica iz kovid sistema", zaključio je Stevanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.