Stefanu Cvetkoviću oduzet pasoš na prelazu sa Rumunijom

Izvor: B92, 19.Jul.2018, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanu Cvetkoviću oduzet pasoš na prelazu sa Rumunijom

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve izjavio je večeras da mu je oduzet pasoš, te da mu je onemogućeno kretanje.

On je agenciji Beta ispričao da je oko 19 sati došao na granicu sa Rumunijom u koju je krenuo da se "nađe na kratko sa jednim prijateljem na sastanku", ali je zaustavljen i policija ga je tamo zadržala tri sata, nakon čega mu je oduzet pasoš.

Cvetković je kazao da mu je uručeno rešenje o oduzimanju putne isprave, a na osnovu "odluke sudije Osnovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suda u Vršcu, Cvete Kaljević".

"To je sudija koja me je pre dve godine osuđivala prvostepeno na dve godine i tri meseca zatvora, pa su sve presude ukinute drugostepeno", rekao je Cvetković.

Dodao je da nije dobio nikakvo drugo objašnjenje zašto mu je ograničeno kretanje i zašto mu je oduzet pasoš, te da nije ni uspeo da pređe granicu.

Cvetković je sinoć prijavio da je na njegov auto pucano u blizini Bele Crkve, nakon čega se oglasilo Više tužilaštvo u Pančevu saopštenjem, u kojem se navodi da na automobilu koji je vozio, a na koji su po njegovim rečima, pucale poznate osobe, nisu pronađene rupe od metaka.

On je odbacio te navode "notornu laž" i rekao da je policija pregledala automobil njegovog oca, koji “sinoć nije vozio, niti je na taj automobil pucano".

Odbacio i navode Tužilaštva da nije želeo da se podvrgne testiranju na poligrafu, i rekao da će to učiniti onog momenta kada se povodom istrage o ubistvu Olivera Ivanovića, poligrafskom testiranju podvrgne i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Cvetković je ranije prijavio da je bio otet nekoliko dana, dok je u međuvremenu doživeo i jedan fizički napad u kafiću u Beloj Crkvi, nakon što mu je, kako je rekao, "ukinuto policijsko obezbeđenje" nakon prijavljene otmice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.