Stefanović obišao policajce pripravnike na Novom Beogradu

Izvor: RTS, 06.Jan.2020, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović obišao policajce pripravnike na Novom Beogradu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je na Novom Beogradu policijsku patrolu, u čijem sastavu su i dvoje policajaca pripravnika.
Nebojša Stefanović je rekao da je ponosan jer u patrolama ima novih, mladih policajaca, koji imaju priliku da uče posao na terenu od svojih iskusnijih kolega.

Oni patroliraju ulicama Srbije zajedno sa njima, rekao je Stefanović, koji ih je iznenadio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << toplom kafom i doručkom, saopštio je MUP.
Stefanović je danas razgovarao sa njima o prvim policijskim koracima koje prave, njihovim utiscima o radu na terenu, dok je želeo da čuje i od njihovih starijih kolega kako se pripravnici snalaze, ali i kako su zadovoljni svojim uslovima rada i stanjem bezbednosti na opštini na kojoj patroliraju.
Patrolu sa kojom se jutros susreo ministar čine vođa Boban Anđelković, koji je već 18 godina policijski službenik, i Anđela Roljević, koja se po završetku obuke u Centru za osnovnu policijsku obuku (COPO), pre dve godine zaposlila u MUP-u, kao i policajci pripravnici Milan Kvrgić i Danijela Leontijević.
Kvrgić je, po završetku obuke u COPO, u oktobru primljen u radni odnos u MUP, dok je Lentijevićeva svršeni student Kriminalističko-policijskog univerziteta, pripadnik MUP-a od decembra prošle godine.
Tokom 2019. godine redovi Ministarstva unutrašnjih poslova podmlađeni su sa 1.309 novih policajaca i 326 vatrogasaca-spasilaca.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.