Stefanović i Kovačević danas treba da svedoče u tužilaštvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2021, 07:23

Stefanović i Kovačević danas treba da svedoče u tužilaštvu

U Višem javnom tužilaštvu danas bi bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović (sada ministar odbrane) trebalo da svedoči u okviru istrage koja se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića zbog trgovine uticajem.

Saslušanje Stefanovića zakazano je za 10 sati, a nakon njega u 13 sati kao svedok treba da bude ispitan i načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

Njihovo saslušanje predložio je Papićev branilac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Branislav Tapušković, koji je svoj predlog obrazložio time da je Papić na saslušanju kod tužioca negirao izvršenje krivičnog dela i da je rekao da je postupao po nalozima ministra Stefanovića, dok mu je Kovačević bio direktno nadređeni.

Papić je pod istragom zbog sumnje da je urgirao da policija odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil od, sada osumnjičenog vođe kriiminalne grupe, Marka Miljkovića.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva sprovodi dokazne radnje u skraćenom postupku koji se vodi protiv Papića za krivično delo trgovina uticajem, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za ubistva, preprodaju droge, držanje oružja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši šef srpske policije negirao krivicu na saslušanju pred Tužilaštvom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Apr.2021

Nebojša Stefanović, bivši ministar policije i aktuelni ministar odbrane Srbije, negirao je na saslušanju pred Višim tužilaštvom u Beogradu da je povezan sa slučajem koji se odnosi na moguću trgovinom uticajem. Stefanović je u Tužilaštvu 29. aprila saslušan kao svedok u okviru istrage protiv...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.