Zatvoren kamp na Zlatiboru, deca vraćena kući

Izvor: N1 televizija, 17.Avg.2018, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvoren kamp na Zlatiboru, deca vraćena kući

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je kamp na Zlatiboru, u kojem su deca učila vojničke veštine, zatvoren i da su deca vraćena kući.

"Mi smo dali nalog za raspuštanje kampa zbog moguće zloupotrebe dece i uznemirenja javnosti", rekao je Stefanović.

On je dodao da se trenutno odvija završni deo rasklapanja kampa.

Stefanović je, posle prijama donacije Japana vatrogasno-spasilačkim jedinicama, istakao da je prioritet u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kampa na Zlatiboru bio da se deca bezbedno vrate i da je to i učinjeno, pa su sada kod svojih kuća.

Na zatvaranje kampa na Zlatiboru osvrnuo se i predsednik Aleksandar Vučić koji je, pre svega roditeljima, poručio da “to ne mora da se radi u uniformama”.

“Zemlji to nije potrebno i takve stvari država Srbija neće tolerisati. To nije Srbija budućnosti i to nije Srbija kakvom želimo da se ponosimo. A, ta deca su divna, treba da uče, da rade, da budu dobri vojnici, ali zna se kad je vreme za vojsku, a kad je vreme za učenje i školu”, poručio je Vučić tokom obilaska Kliničkog centra Srbije.

Policija je došla posle 22 sata, nekih 20-ak policajaca u sedam, osam automobila, sa naredbom iz Beograda da se kamp zatvori momentalno, rekao je za N1 organizator kampa Željko Vukelić iz Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.

Izvor: Tanjug

Stamatović: Kamp zatvoren bez pisanog naloga

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović potvrdio je da je kamp na Zlatiboru zatvoren. On je naveo da su sinoć oko 22.00 policajci došli u "Omladinsko-patriotski kamp Zlatibor 2018" i bez pisanog naloga, "uz usmeno obrazloženje 'Javljeno nam iz Beograda", naredili da se kamp rasformira, a deca napuste Tić polje i Zlatibor.

Stamatović je u saopštenju naveo da su Vučić i Stefanović pokušali da "zataškaju" priču i "nevešto preuzeli odgovornost".

"Niko od zvaničnih predstavnika države nije se oglašavao niti imao išta protiv organizovanja ovog kampa", naveo je Stamatović.

On je optužio lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića, medijskog stručnjaka Nebojšu Krstića i direktorku Centra za evro-atlantske studije Jelenu Milić da stoje iza zatvaranja kampa.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.