Stefanović: Vešala postala ključni deo politike Saveza za Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2019, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Vešala postala ključni deo politike Saveza za Srbiju

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je povodom ponovnog pojavljivanja improvizovanih vešala na protestu "Jedan od pet miliona" u Beogradu da se time šalje "veoma štetna poruka građanima", i izrazio očekivanje da će nadležni državni organi s tim u vezi postupati u skladu sa svojim ovlašćenjima.

Stefanović je za Radio televiziju Srbije rekao da mu je "potpuno neverovatno da su lideri Saveza za Srbiju izabrali vešala koja su postala ključni deo njihovog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << političkog programa".

"Činjenica da su lideri tog saveza, njihovi poslanici nosili vešala ukazuje da oni ne razumeju šta je suština onog što građani Srbije žele i kada nedostaje politički program, kada nema formulacije programa koji nudi nešto građanima Srbije, onda vešala postaju politika", ocenio je ministar.

Iako su organizatori večerašnjeg protesta pozvali učesnike da ne nose improvizovana vešala kao prošle subote, njih je ipak nosio poslanik Dveri Srđan Nogo na začelju kolone demonstranata, koji je agenciji Beta rekao da je poneo vešala "u znak podrške uhapšenom maloletnom mladiću i kao izazov vlastima".

Stefanović: Nogo je bio ispred zgrade policije, nije dao izjavu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da jedan od funkcionera pokreta Dveri i poslanik te stranke u Skupštini Srbije Srđan Nogo nije bio u zgradi gradske policije u Beogradu kako bi se prijavio da je nosio vešala na protestu "Jedan od pet miliona" , već da je bio ispred te zgrade.

Stefanović je na Tviteru napisao i da tužilac nije pozivao Noga jer se ne vidi na snimku da nosi vešala na protestu održanom u Beogradu prošle subote.

"To što ste vi meni pisali na Tviteru ne znači da se bilo šta prijavili. Za sve što želite da prijavite broj policije je 192", poručio je Stefanović.

Stefanović je reagovao na pisanje Srđana Noga da je još prošle nedelje obavestio policiju da je on nosio vešala.

"U ponedeljak sam više od tri sata bio u Gradskom SUP-u, rekao sam inspektorima i tražio da dam izjavu, u utorak pozvao postupajućeg tužioca, rekao mu telefonom i tražio da me sasluša. Ja ne znam šta još treba?", upitao je Nogo.

Televizija N1 javila je da je maloletni mladić koji je priveden zbog toga što je na potestu u subotu nosio maketu vešala, sinoć pušten na slobodu.

Mladić je u pritvoru bio pet dana, a ispred Centralnog zatvora sačekali su ga majka, advokati i narodni poslanik Srđan Nogo.

Advokati mladića rekli su za N1 da je odluka da on provede sve ovo vreme u zatovoru "skandalozna" i da država to nije smela da uradi.

Rekli su da mladić nije jeo nekoliko dana, da je bio u strahu, i da mu nije bilo jasno zašto se tu nalazi, kao i ni šta je posledica njegovog pritvaranja.

Majka maloletnog mladića je prethodno uputila pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a u izjavi za N1 rekla je da je uplašena za "budućnost svog sina".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: To što ste vi meni pisali na Tviteru ne znači da ste bilo šta prijavili

Izvor: Danas, 09.Feb.2019

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da jedan od funkcionera pokreta Dveri i poslanik te stranke u Skupštini Srbije Srđan Nogo nije bio u zgradi gradske policije u Beogradu kako bi se prijavio da je nosio vešala na protestu "Jedan od pet miliona" , već da je bio ispred...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.