Stefanović: Učinili smo sve da Orić bude izručen

Izvor: Press, 22.Jun.2015, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Učinili smo sve da Orić bude izručen

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija učinila sve što je bilo u njenoj moći u vezi sa izručenjem nekadašnjeg komandanta Armije BiH za Srebrenicu, Nasera Orića iz Švajcarske, i dodao da je sada odluka "na drugim državama".
      "Što se nas tiče, mi smo uradili sve što je do nas da neko ko je osumnjičen da je vršio najteže zločine i krivična dela, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dođe ovde i odgovara za njih", rekao je Stefanović. Govoreći o zadržavanju bivšeg lidera OVK Ramuša Haradinaja u Sloveniji, Stefanović je ocenio da se radi o "zanimljivoj koincidenciji" i da je očigledno da se na Srbiju vrše pritisci "iz raznih centara". Govore i o dugim temama, Stefanović je podsetio da je ove godine u Srbiju došlo više od 31.000 migranata iz Sirije i drugih yemalja Bliskog istoka, i dodao da je to problem koji Srbija ne može da reši sama.  Dodao je da Srbija nema pravo da spreči te ljude da nastave putovanje kada dođu u Srbiju i zatraže azil, i da je jedino što može da uradi da se pobrine da prođu bez incidenata. Ministar je dodao da veliki broj migranata u Srbiju ulazi iz Bugarske, članice Evropske unije, kao i iz Makedonije, zemlje koja se graniči s Grčkom, članicom EU, što ukazuje da taj problem treba da se reši zajedničkim naporima. On je ocenio da će problem migracije vremenom samo postati još veći zbog ogromnog broja izbeglica iz Sirije koje su sada u Turskoj, a očekuje se da će pokušati da se pridruže svojim rođacima koji su uspeli da stignu do Nemačke i drugih zemalja Zapadne Evrope.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.