Stefanović (SzS): Jovanović iz DSS ne vidi važnost zastupanja drugačije spoljne politike od Vučićeve

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jul.2019, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović (SzS): Jovanović iz DSS ne vidi važnost zastupanja drugačije spoljne politike od Vučićeve

Član Predsedništva Saveza za Srbiju (SzS) Borko Stefanović izjavio je danas, povodom optužbi lidera Demokratske stranke Srbije Miloša Jovanovića da opozicija ne treba da iznosi prljav veš pred strance, da svi državnici koji dolaze u Srbiju moraju čuti šta je realna slika stanja.

"Kao što se borimo protiv Vučićevih neistina u Srbiji, moramo se boriti i protiv Vučićevih neistina u svetu. Svi državnici koji dolaze u Srbiju moraju čuti realnu sliku, moraju znati da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbija po izveštaju Fridom hausa više nije među slobodnim zemljama", rekao je Stefanović.

On je ocenio da svi dobro znaju da je Vučićeva spoljna politika rasprodaja strancima svih državnih nacionalnih resursa i na taj način kupovina ćutnje stranih zvaničnika o stvarnoj situaciji u Srbiji.

"Da li to znači, prema gospodinu Jovanoviću, da mi treba da ostanemo nemi po ovim pitanjima? Da li to znači da građane Srbije pred strancima treba da predstavlja isključivo Aleksandar Vučić", upitao je Stefanović.

On je dodao da će se opozicija za svoju slobodu sama izboriti, "bez Vučićevih sinekura i strane pomoći".

"Međutim, to ne znači da se nećemo za istinu, slobodu i pravdu boriti i kroz diplomatske odnose sa stranim zvaničnicima. Svako ko to smatra izlišnim, pokušava da pokupi jeftine političke poene lažnim patriotizmom", zaključio je Stefanović.

Lider DSS Miloš Jovanović ocenio je da je deo opozicije, odnosno Savez za Srbiju, pokazao da suštinski ne zna šta je država iznoseći prilikom posete francuskog predsednika domaći prljav veš, ali da ni predsednik države Aleksandar Vučić nije pokazao više dostojanstva pred tim stranim državnikom.

"Elementarno vaspitanje nalaže da se prljav veš, kada ga ima, iz kuće ne iznosi. Moramo da prekinemo sa tom provincijalnom i slugeranjskom navikom da se strancima žalimo jedni na druge", rekao je Jovanović za dnevni list Blic.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.