Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Dec.2018, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Požar u kući novinara namerno izazvan, pokazaćemo odlučnost države

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je sasvim izvesno da je požar u kući novinara portala Žig info Milana Jovanovića iz Grocke namerno izazvan.

"Imamo još neke činjenice koje su nam poznate i proveravamo ih", rekao je Stefanović u Beogradu nakon promocije nove klase vatrogasaca-spasilaca. ;

On je izjavio da je policija uzela izjavu od Jovanovića i naveo da je istraga u toku, zbog čega ne može da otkriva puno detalja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Stefanović je rekao da će u toku dana biti saslušane neke osobe po zahtevu tužilaštva kao i neke na koja policija sumnja.

"Moramo naći brzo počinioce i tako pokazati snagu i odlučnost države", rekao je on.

Na pitanje o pretnjama upućenim novinarki Studija B Barbari Životić, Stefanović je rekao da će, kao i u slučaju napada na Jovanovića, policija i tužilaštvo sve istražiti.

Ministar je rekao da se zalaže za pooštravanje sankcija za sve koji koriste fizičko nasilje.

"Nema razlike u tome da li se nekom ne sviđa kako izveštava neki novinar, pa je onda prihvatjiva pretnja silovanjem ili smrću, a da to prema nekim drugima nije prihvatljivo", rekao je on.

Povodom hapšenja zamenika načelnika Trećeg odeljenja Policijske uprave Beograd Dejana Jovića, Stefanović je rekao da je on osumnjičen za odavanje službene tajne i druga krivična dela.

"Nema nedodirljivih. Nikoga ne može da štiti njegov prethodni dobar rad, značka ili politika", rekao je on.

Komentarišući aktivnosti Kfora na Kosovu, Stefanović je rekao da su postojale informacije da se ka severu Kosova kreće kolona sa opremom za razbijanje blokada.

"Ponašanje Kfora ne uliva poverenje jer Srbi ne znaju razloge za to (pokret Kfora)", rekao je on i naglasio da se to dešava istog dana kada Priština "unosi nemir" najavom da će formirati vojsku.

On je ocenio da je situacija složena i da nema lakih odgovora na to, dodajući da se situacija pažljivo prati i da je bezbednost Srba najvažniji zadatak.

Ministar je rekao da je zabrinut zbog "lagodnog odnosa" dela međunarodne zajednice prema kršenju Rezolucije 1244, misleći na formiranje vojske Kosova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Izvesno da je požar u kući novinara namerno izazvan"

Izvor: B92, 13.Dec.2018

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da je sasvim izvesno da je požar u kući novinara portala Žig info Milana Jovanovića namerno izazvan..."Imamo još neke činjenice koje su nam poznate i proveravamo ih", rekao je Stefanović u Beogradu nakon promocije nove klase...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.