Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2016, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Povećanje poreza alternativa racionalizaciji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da racionalizacija u policiji nije lak posao, ali da mora biti sprovedena jer je alternativa podizanje poreza građanima.

Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara posle proslave Dana Kriminalističko-policijske akademije, rekao da oni koji kritikuju postupak racionalizacije ranije izjavljivali da je administacija u policiji prevelika, preglomazna i preskupa, a, s druge strane, kad se krene u taj postupak, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "ni to im ne valja".

"Postavlja se pitanje šta u stvari hoćete. Ja bih najviše voleo kad bih mogao da kažem: hajde da primimo 50.000 novih ljudi u policiju, ali da li bismo to mogli da platimo - ne bismo", rekao je Stefanović.

On je dodao da se postupak racionalizacije nastavlja, da rukovodstvo policije želi da bude potpuno sigurno da je sve urađeno u skladu sa zakonom i da niko ne bude oštećen, ali da se istovremeno ispuni zahtev vlade u skladu sa maksimalnim brojem zaposlenih u javnom sektoru.

Prethodne dve godine MUP zaposlio 115 studenata kriminalistike

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u prethodne dve godine u MUP-u zaposleno 115 studenata Kriminalističko-policijske akademije.

Stefanović je, na proslavi Dana Kriminalističko-policijske akademije, kazao da je pred studentima te akademije "ozbiljna karijera" u kojoj treba da pokažu da se Srbija iskreno bori protiv korupcije i kriminala.

"Pred ovim mladim ljudima je ozbiljna karijera, ali i prilika da pokažu da Srbija iskreno hoće da se bori protiv korupcije i kriminala. Da pokažemo da smo zemlja koja teži tim vrednostima, ali i da imamo znanje, sposobnsot, kao i ljude spremne da predano rade da bi Srbija bila bezbedna zemlja", kazao je Stefanović novinarima.

Dodao je da je od sedam studenata koji su diplomirali sa najvišom ocenom čak "pet dama".

"To pokazuje da je više žena zainteresovano da se upisuje na Kriminalističko-policijsku akademiju i da se prihvati da radi u tom teškom pozivu", kazao je Stefanović.

Stefanović je kazao da je u MUP-u formiran Sektor za ljudske resurse koji će predvideti koliko studenata može da se primi, a primljeni studenti će doprineti unapredjenju rada policije u svakodnevnim aktivnostima.

Prema njegovim rečima, nov zakon o policiji jasno predvidja da neće isto biti tretirani policajci koji se zalažu i oni koji se ne zalažu na poslu.

"Nećemo jednako gledati na onoga ko je skočio u vatru na dužnosti i na onoga ko je došao na posao i jedva čekao da odradi smenu", dodao je on.

Stefanović je kazao da je "biti policajac" velika čast i odgovornost.

Na svečanosti povodom proslave Dana Kriminalističko-policijske akademije Stefanović je najboljim studentima uručio Srebrne značke.

Uredbom Ministarstva unutrašnjih dela, 8. februara 1921. godine osnovana je prva državna policijska škola, zbog čega se taj datum označava ko polazna tačka srpskog visokoškolskog policijskog obrazovanja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Stefanović: Povećanje poreza alternativa racionalizaciji

Izvor: Blic, 08.Feb.2016

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da racionalizacija u policiji nije lak posao, ali da mora biti sprovedena jer je alternativa podizanje poreza gradjanima...Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara posle proslave Dana Kriminalističko-policijske akademije, rekao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.