Stefanović: O Oriću sada odlučuju organi drugih država

Izvor: Prva.rs, 22.Jun.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: O Oriću sada odlučuju organi drugih država

"Ono što je bilo do Srbije - mi smo uradili. Potvrđeno je da je optužnica na snazi i Ministarstvo pravde je tražilo izručenje. Sada je na organima drugih država da odlučuju o tome", rekao je Stefanović na stranačkoj konferenciji za novinare. 
Srbija je, precizirao je, učinila šve da neko ko je osumnjičen da je počinio najteže zločine i najteža krivična dela dođe i odgovara pred našim sudom, rekao je Stefanović.
Ministarstvo pravde zatražilo je juče od Švajcarske >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << izručenje Orića, koji je u uhapšen 10. juna u Bernu po srpskoj poternici zbog sumnje da je izvršio ratne zločine.
Uz zahtev za izručenje Švajcarskoj je prosleđena i prateća dokumentacija u vezi sa optužbama za koje ga tereti Tužilaštvo za ratne zločine.
Oriću je nakon hapšenja određen ekstradicioni pritvor.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je povodom hapšenja Orića da Srbija ne sme da odustane od zahteva za njegovo izručenje.
Bivši komandant muslimanske vojske je nakon hapšenja u Bernu izjavio da "odatle u Srbiju živ neće".
Srbija je poternicu za Orićem raspisala 2014, zbog sumnje da je počinio krivično delo ratnog zločina nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992. godine.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.