Stefanović:Nemam informaciju o prebijanju novinara

Izvor: Mondo, 24.Nov.2017, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović:Nemam informaciju o prebijanju novinara

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže nema informaciju dokle je stigla istraga o policijskom prebijanju novinara Miloša Đorelijevskog 29. jula 2008. godine, posle protestnog skupa Srpske radikalne stranke.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane/Goran Stanković

Stefanović je posle skupa u Palati Srbija, na pitanje novinara o tom slučaju koji se dogodio posle mitinga SRS podovom hapšenja Radovana Karadžića, rekao da će se odmah raspitati kod nadležne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Policijske uprave u Beogradu i tokom dana informaciju proslediti medijima.

Žao mi je što za 10 godina ništa nije urađeno ili nije dovoljno urađeno. Videću, možda je nešto i urađeno, a ja nemam detaljnu informaciju, rekao je Stefanović, na novinarsko podsećanje da je pre tri godine javno obećao Đorelijevskom da će lično insistirati da se to rasvetli.

"Političari stoje iza protesta 'Protiv diktature"

On je ukazao da sedam godina pre njegovog dolaska na funkciju nije bilo volje da se taj slučaj razreši, a da je problem, nekad i nekoliko dana posle događaja, ako se ne utvrde činjenice.

Đorelijevskog je, iako se legitimisao kao novinar, policija pretukla ispred podzemnog prolaza na Terazijama, što su gledala dvojica njegovih kolega, koje do danas policija nije pozvala da daju izjavu.

Sam Đorelijevski, koji je tada bio zaposlen u Novinskoj agenciji Beta, policiji je dao kratku izjavu odmah nakon što je prijavio prebijanje, i posle toga ga niko iz MUP više nije kontaktirao.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"Istraga o prebijanju novinara Đorelijevskog u toku"

Izvor: RTS, 24.Nov.2017

Iz Kabineta ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića Fonetu je rečeno da je istraga o prebijanju novinara agencije Beta Miloša Đorelijevskog na protestu Srpske radikalne stranke 29. jula 2008. godine "u toku" i da je sprovodi radna grupa koja se bavila tim događanjima. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.