Stefanović: Nećemo ni sankcije Rusiji, ni priznanje Kosova

Izvor: B92, 16.Apr.2018, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Nećemo ni sankcije Rusiji, ni priznanje Kosova

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da Srbija nikada neće uvoditi sankcije Rusiji, kao i da neće priznati nezavisnost Kosova.

Stefanović je tokom rasprave o amandmanima na Predlog zakona o planskom sistemu Srbije odgovarajući na kritike radikala o putu Srbije ka Evropskoj uniji (EU) i davanju subvencija strancima i uslovima pod kojim se to dešava, rekao da Vladi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije "ne pada na pamet da prizna nezavisnost Kosova".

"Zahvaljujući Aleksandru Vučiću, vlada ne uvodi sankcije Rusiji i to nije zahvaljujući vama nego Vučiću koji ima političku snagu da može da odluči tako nešto svestan svega što je posledica tako nečega i ne pada nam na pamet da priznamo nezavisnost Kosova", rekao je Stefanović.

Radikali su ocenili da put Srbije u EU vodi u "propast", a tamo su, prema rečima poslanika radikala Nikole Savića, uglavnom "naši neprijatelji koji nam ne misle i nisu nam kroz istoriju učinili ništa dobro".

Savić je kritikovao davanje subvencija stranim investitroma koji, kako je naveo, Srbiju napuštaju kada ugovori isteknu i prestanu subvencije i podsetio da su ugovori sa stranim investitorim uglavnom netransparentni.

"Čujemo da su neke italijanske firme kad im je istekao ugovor sa vladom već napustili ili se spremaju da napuste tržište i proizvođu, to će uraditi sve firme posle kada procene da je to njihov interes", rekao je Savić.

Ministar Stefanović je rekao da su subvencije nešto što Srbija daje da bi privukla investitiore i istakao da je u poslednje četiri godina otvoreno 170.000 radnih mesta, i pitao da li se može reći za "Simens" da je neprijatelj.

"Da li ljude koju su zaposleni u Simensu da otpustimo, da li da ih nagovorimo da napuštaju radna mesta i ostaju bez hleba, je li to ta poruka, da li treba da u Džonson elektriku, Svarovskom, radnicima predložimo da izađu iz fabrika, napuste mesta jer se radi o investitoru iz zemalja koje su nam neprijatelji", upitao je radikale Stefanović.

Radikali su podneli amandmane na naslov zakona kako bi uspeli da o Predlogu zakona o planskom sistemu ipak govore pre poslanika vladajuće većine koji su ponovo podneli oko 380 amandmana na osnovu kojih će potrošiti gotovo sve vreme predviđeno za raspravu u pojedinostima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Nećemo uvesti sankcije Rusiji, niti ćemo priznati Kosovo

Izvor: Beta, 16.Apr.2018

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da Srbija nikada neće uvoditi sankcije Rusiji, kao i da neće priznati nezavisnost Kosova.Stefanović je tokom rasprave o amandmanima na Predlog zakona o planskom sistemu Srbije odgovarajući na kritike radikala o putu Srbije ka Evropskoj...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.