Statua Velika Srbija na kružnom toku u Užicu

Izvor: B92, 30.Okt.2018, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Statua "Velika Srbija" na kružnom toku u Užicu

Užice -- Na kružnom toku u Užicu tokom vikenda je postavljena statua "Velika Srbija".

Statua će svečano da bude otkrivena sutra, 31. oktobra, na Dan oslobođenja Užica u Prvom svetskom ratu. Statua "Velika Srbija", visoka tri metra, izrađena je po modelu međuratnog vajara Kraljevine Jugoslavije Đorđa Jovanovića, a simbolizuje antičku boginju koja u levoj ruci drži krunu Karađorđevića, a u desnoj zastavu Kraljevine Jugoslavije.

Spomenik će biti otkriven sutra u podne, na dan kada Užice obeležava 100 godina od oslobođenja u Velikom ratu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Statua "Velika Srbija" na kružnom toku u Užicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2018, 03:11

Otkrivanjem spomenika Velikoj pobedi na kružnom toku na ulasku u grad, Užice je danas obeležilo stogodišnjicu oslobođenja u Prvom svetskom ratu...Spomenik je otkrio generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković..."Prošao je čitav vek, a Užice tek danas dobija spomenik Velikoj pobedi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.