Stardžen branila vladu od optužbi svog prethodnika Salmonda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2021, 12:41

Stardžen branila vladu od optužbi svog prethodnika Salmonda

Škotska premijerka Nikola Stardžen branila je danas svoju vladu od optužbi svog prethodnika Aleksa Salmonda da je ilegalno postupala u sporu koji bi mogao ugroziti njenu kampanju za vodenje Škotske do nezavisnosti.

Nesuglasice između Stardženove i bivšeg škotskog premijera Salmonda intezivnije su posednjih nekoliko nedelja, a opozicioni poslanici zahtevaju od Sturdženove da podnese ostavku, preneo je Rojters.

Sukob potiče zbog njenog rukovodnjenja vladinim odgovorom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na slučaj seksualnog uznemiravanja protiv Salmonda i odnosi se na to da li je ona obmanula parlament oko detalja vezanih za navode protiv njenog prethodnika, kao i kada je saznala detalje.

U parlamentarnoj istrazi o vladinom postupanju u slučaju protiv Salmonda, Stardžen je izjavila da će u svom svedočenju dokazati da se pravilno ponašala.

"Pokazaću da su odluke donete u svakoj fazi bile pravno ispravne", rekla je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.