Stanje u domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite - zaraženo 20 korisnika i 36 zaposlenih

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 15:43

Stanje u domovima za stare i ustanovama socijalne zaštite - zaraženo 20 korisnika i 36 zaposlenih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starihkorona virusom zaraženo je 20 korisnika i 36 zaposlenih.

Zaraženih ima u ustanovama u Obrenovcu, Mladenovcu, Mataruškoj Banji, Rumi, Kragujevcu, Beogradu, Dimitrovgradu, Tutinu, Kragujevcu, Kulini, Vranju, Šapcu, Ćupriji, Pančevu, Gadžinom Hanu...

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 642, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznosi 236.

Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'', Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Stara pruga'', Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Radost'' u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je donelo rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'' u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.