Šta švedski avion traži iznad Baltika? Rusi digli suhoj

Izvor: B92, 24.Jan.2019, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta švedski avion traži iznad Baltika? Rusi digli "suhoj"

Moskva -- Ruska kontrola vazdušnog prostora uočila je švedski izviđački avion kako leti iznad Baltičkog mora, blizu ruske granice. Odmah su dignuti "suhoji".

Ruski ministar odbrane saopštio je danas da je poslat jedan avion tipa "Su- 27", kako bi presreo švedsku letelicu.

"Ruska služba koja kontroliše vazdušni prostor uočila je metu u vazduhu iznad voda Baltičkog mora kako se približava ruskog državnoj granici. Poslat je avion 'SU-27' kako bi ga presreo", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stoji u saopštenju kancelarije za odnose s medijima ruskog ministarstva odbrane.

Kako prenosi Sputnjik internešenel, kada se ruski pilot približio švedskoj etelici utvrđeno je da je u pitanju švedski izviđački avion "Galfstrim" koji je leteo s isključenim transmiterom.

Iz ministarstva su još naveli da ovo nije prvi put da Rusija "izbacuje" špijunske avione koji lete nadomak granica Rusije. U samo jednoj sedmici, navedeno je još, bilo je pet takvih pokušaja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.