Šta se krije iza spektakularne akcije hapšenja u Durmitoru: Sve obavljeno po nalogu Dijane Hrkalović koja je imala jasan cilj

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2021, 10:24

Šta se krije iza "spektakularne" akcije hapšenja u "Durmitoru": Sve obavljeno po nalogu Dijane Hrkalović koja je imala jasan cilj

U javnosti je to predstavljeno kao privođenje ljudi bliskih "škaljarskom klanu".

Po nalogu Dijane Hrkalović, ali i njoj tada potčinjenih načelnika Uprave kriminalističke policije (UKP) 2018. godine je organizovana racija u poznatom restoranu "Durmitor" u Novom Beogradu, kada je uhapšeno desetak osoba.

Među privedenima se tada našao i Miloš Nilović, zvani Runjo, koji je samo godinu dana ranije izbegao smrt.

Juna te godine, međutim, u ovom poznatom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ugostiteljskom objektu pronađena su dva pištolja, a na kraju "cele balade" suđeno je samo Niloviću i Mitru Muratoviću i to isključivo za nedozvoljeno držanje oružja.

Nije bilo reči, ni "š" o "škaljarcima".

- Interesantno je da je celu akciju ovog nazovi spektakularnog hapšenja snimala Služba za specijalne istražne metode (SSIM), čiji je načelnik u to vreme bio Dejan Milenković Bagzi, što je bilo neuobičajeno, jer su raciju izveli pripadnici SBPOK i oni uvek svoje "delovanje" sami snimaju - navodi sagovornik.

- Hrkalovićeva i Milenković su tada bili najbliži saradnici, a sada su osumnjičeni za krivična dela koja se tiču sakrivanja dokaza kada je reč o "ubistvu na šinama", odnosno likvidaciji karatiste Vlastimira Miloševića, januara 2017. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.