Šta se dogodilo u jedinoj ulici u kojoj žive Srbi? / FOTO

Izvor: B92, 10.Jul.2018, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta se dogodilo u jedinoj ulici u kojoj žive Srbi? / FOTO

Šta se stvarno dogodilo tokom vikenda u jedinoj ulici u kojoj su ostali da žive Srbi u Orahovcu nakon 1999. godine?

Prema izveštaju koji su mediji na srpskom objavili, prenosi KoSSev, grupa od petnaestak albanskih mladića i devojaka, u narodnim nošnjama, sa zastavom Albanije, pokušala je tokom vikenda da snimi muzički video spot u delu grada u kojem žive Srbi, pored crkve Uspenja Presvete Bogorodice.

“Spot nije snimljen, jer je došlo do manjeg incidenta, u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojem se osim uzajamno razmenjenih verbalnih poruka i parola, na sreću, nije ništa teže dogodilo. Srpski meštani događaj vide kao direktnu provokaciju – „osvajanje i ovog malog parčeta u kojem je donekle naša sloboda“. Ljabinot Redža, pevač kosovskog porekla koji živi u Švajcarskoj, tvrdi da su Srbi pretili Albancima. Na Fejsbuku, gde je dao svoje viđenje incidenta, on postavlja pitanje – „Da li smo stvarno slobodni“, ali na kraju je poručio: „Orahovac Kosovo Albanija“. Na Instagramu je objavljena i fotografija ovih muzičara sa raširenim simbolom orla na grudima“, navodi se.

Srpski meštani sa kojima su razgovarali novinari portala KoSSev, uplašeni su od publiciteta, ali su pristali na razgovor, pod uslovom da se ne spominjemo njihov identitet.

“Došli su u albanskoj nošnji, jedan od njih je imao i crvenu košulju sa crnim orlom. Nismo hteli da sprečimo snimanje. Štaviše, pomerili smo automobile da bi snimali. Želeli smo da posmatramo. Onda su insistirali da se sklonimo. Na to nismo pristali, jer smo svi bili pred svojim kućama. Ipak su počeli sa snimanjem i onda su, šireći albansku zastavu, marširali sa vrha ulice u blizini crkve. Za nas je to već bio način osvajanja i ovog malo parčeta Orahovca koji je donekle naša sloboda. Posle uzvika ‘Srbija Srbija’, bilo je psovki, nama su upućene i otvorene pretnje, uz poruku i da je ovo Kosovo. Napustili su ulicu uz sirenu na automobilu i raširenu albansku zastavu,“ objasnili su dalje.

Ovaj deo Orahovca pokriven je nadzornim kamerama, a dodaje se da je policija došla nakon što se sve završilo, a slučaj nije zabeležen u dvadesetčetvoročasovnom izveštaju koji se dostavlja medijima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Provokacija Albanaca u Orahovcu

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jul.2018, 13:20

Šta se stvarno dogodilo tokom vikenda u jedinoj ulici u kojoj su ostali da žive Srbi u Orahovcu nakon 1999?..Prema izveštaju koji su mediji na srpskom objavili, grupa od petnaestak albanskih mladića i devojaka u narodnim nošnjama, sa zastavom Albanije, pokušala je tokom vikenda da snimi muzički...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.