Šta se dešava sa Stanišićem, Jovanovićem i Kanom: Slučaj LIKVIDIRATI VELJU NEVOLJU ponovo iznenađuje

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jan.2021, 18:35

Šta se dešava sa Stanišićem, Jovanovićem i Kanom: Slučaj "LIKVIDIRATI VELJU NEVOLJU" ponovo iznenađuje

Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva kao i mogućnosti da dovrše krivično delo koje su planirali.

Radovanu Stanišiću, Milu Jovanoviću i još jednoj osobi, osumnjičenima za pripremanje ubistava Beograđana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića, kao i Budvanina Marka Ljubiše Kana, određen je pritvor do 30 dana.

Podsetimo, oni su u petak uhapšeni u Tivtu, u akciji Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva, a sumnjiče se za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i pokušaj ubistva.

Inače, Belivuk je od ranije poznat srpskim i crnogorskim istražnim organima, a označen je kao vođa navijača Partizana. Iza sebe ima poduži krivični dosije, a prošle nedelje je priveden na informativni razgovor nakon što je ušao u Crnu Goru.

Sasvim je interesantno da su Belivuk i Miljković došli u Crnu Goru tačno na godišnjicu ubistva vođa "škaljarskog klana" Stevana Stamatovića i Nikole Dedovića, koji su izrešetani 19. januara 2020. u restoranu u Atini. Tada su četvorica maskiranih napadača upala u restoran "Voskopula" i izrešetala Stamatovića i Dedovića, i to naočigled njihovih porodica. Likvidacija "škaljaraca" najverovatnije je bila odmazda za ubistvo istaknutih pripadnika "kavačkog klana" Vladimira Roganovića i Davorina Baltića.

Inače, Belivuk i Miljković bili su zajedno osumnjičeni za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, koji je izrešetan na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u Beogradu 2017. godine. Oni su naposletku oslobođeni optužbi za taj zločin zbog nedostatka dokaza. Milošević je bio Miljkovićev kum.

Kada je reč o Radoju Zviceru, on je bio u žiži javnosti krajem maja prošle godine, kad je ranjen u Ukrajini, u elitnom delu Kijeva. Grupa plaćenih ubica iz Crne Gore i Srbije tada je pucala na Zvicera dok je džogirao. Radoje je pogođen sa nekoliko metaka u grudi, a sigurne smrti ga je spasla supruga Tamara Zvicer, koja je u trenutku napada istrčala iz zgrade i pištoljem zapucala na ubice, koje su se razbežale i nisu stigle da "overe" vođu "kavčana".

Dva dana kasnije uhapšeni su Crnogorci Emil Tuzović (30) i Stefan Đukić (30), zatim srpski državljani Milan Branković (31) i Petar Jovanović (46), kao i jedan inspektor kijevske policije, koji im je obezbedio logistiku. Radoje se dugo oporavljao u bolnici, nakon čega se vratio u Crnu Goru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.