Šta kada ŽIVITE POD ISTIM KROVOM sa nekim ko ima koronu? Ovo je 12 KLJUČNIH KORAKA koji će vam pomoći da se zaštitite

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2020, 21:37

Šta kada ŽIVITE POD ISTIM KROVOM sa nekim ko ima koronu? Ovo je 12 KLJUČNIH KORAKA koji će vam pomoći da se zaštitite

Ako sumnjate ili ste čak dobili potvrdu da je neko od vaših ukućana dobio virus Covid 19, postoji nekoliko mera kojih bi trebalo obavezno da se pridržavate.

Možda nikada nećete znati sa sigurnošću da je neko u vašoj porodici zaražen korona virusom, sve dok se ne testirate, ali ukoliko iskazuje bilo kakav od navedenih simptoma - treba pretpostaviti da je pozitivan na Kovid-19.

Dakle, ako se vi ili neko u vašem domaćinstvu suočava sa simptomima poput groznice, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << temperature, suvog kašlja, gubitkom mirisa i ukusa, iznenadnim prolivom, ekstremnom malaksalošću, imajte na umu da je možda reč o Kovidu-19.

Dok ne potražite lekarsku pomoć, a sumnjate da ste pod istim krovom sa zaraženom osobom, evo kakva pravila treba da sledite:

- Kada živite sa nekim za koga mislite ili znate da ima korona virus, treba da im date emocionalnu i fizičku podršku, dok istovremeno izbegavate da ih dodirujete, kao i stvari koje su oni dodirivali, a koje niste prethodno očistili. Često proveravajte kako su, najbolje telefonom, da ne biste ulazili u sobu, jer stanje može brzo da im se pogorša - kaže Tami Čeng, asistent profesora na Medicinskom fakultetu u Mičigenu.

Ukoliko se razviju neki od sledećih simptoma, odmah pozovite nadležnu zdravstvenu službu:

A kako se treba brinuti o zaraženom pacijentu na kućnom lečenju, odnosno onom koji ima blaži oblik bolesti. Evo nekoliko koraka:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.