Šta je Đukanović zaključio? Ne može mi niko ništa VIDEO

Izvor: B92, 20.Sep.2021, 08:38

"Šta je Đukanović zaključio? Ne može mi niko ništa" VIDEO

Politikolog Vladimir Pavićević kazao je za TV Prva da se stranka DPS predsednika Crne Gore Mila pretvorila u kriptofašističku organizaciju.

"Cetinje je dokaz za to, odnosno radikalizaciju (delovanja te stranke)... Milo je izgubio izbore, ovi njegovi slave njegove poraze", kazao je Pavićević i naveo da je formirao platformu i da će učestvovati na narednim predsedničkim izborima u toj zemlji.

Pavićević je prokomentarisao i delovanje premijera Crne Gore Zdravka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Krivokapića.

"Za godinu dana, Krivokapić je pokazao da se nije snašao na čelu vlade. Posle Cetinja je pokazao odvažnosti i dao sebi političku šansu. Ako napravi novu grešku, to je kraj njegove političke karijere", istakao je on, osvrtajući se na ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju.

Pavićević je kazao da je potpredsednik vlade Dritan Abazović u velikoj meri doprineo tome da Krivokapić dobije novu šansu i da je smanjio etničke podele u zemlji.

"Dritanu je najteže. On je prihvatio teškog posla. Čekamo racionalnu odluku da je rekonstrukcija vlade racionalni potez. Posle avgustovskih izbora, bio sam ubeđen da će Krivokapić krenuti u reforme", kazao je Pavićević i naveo da je nekako onda stao u oktobru, posle čega su krenule kritike javnosti.

Pavićević je istakao da je opao politički uticaj Đukanovića.

"Mislim da i je on u nekom momentu pomislio da je postao gospodar te teritorije. Mislim da je momenat takvog njegovog pozicioniranja nastao posle 2018. godine kada je ubedljivo pobedio na izborima... Šta je Milo tada zaključio? Ne može mi niko ništa i došao je trenutak da se obračunam sa crkvom.. Da reši pitanje kontra ustava Crne Gore... Pravoslavni vernici u CG su vezani za mitropoliiju SPC i ništa ne možeš tu da menjaš na silu. On je sam sebi zadao politički udar i posle 2023. za njega neće biti političke uloge", objasnio je Pavićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.