Izvor: Mondo, 19.Jun.2018, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chrome vam guši kompjuter - zaustavite ga!

Google Chrome jede memoriju računara, novog ili starog - jede. Saznajte kako to da sprečite.

Internet pregledač Chrome u stanju je da uspori rad računara, čak i ako je reč o savremenoj konfiguraciji. Ako otvorite previše tabova Chrome programa, lako vam se može desiti da vam "pojede" svu radnu memoriju i ne ostavi dovoljno memorije za druge potrebe.

I različite ekstenzije i dodaci popularnog pregledača interneta, takođe mogu prekomerno da opterete rad >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << procesora i drugih resursa. Ako vam je kompjuter odjednom sporiji, nego inače, možete da proverite da li je Chrome krivac za to, ako prekontrolišete aktivne procese vašeg računara.

Uključite novu Chrome opciju, pomoći će vam

Kod PC računara sa Windows operativnim sistemom potrebno je otvoriti Task Manager, a na Mac uređajima trebalo bi pogledati Activity Monitor.

Jak razlog da se napusti Chrome i ode na Firefox?

Task Manager pozvaćete čuvenom prečicom sa tastature Ctrl + Alt + Delete. Pogledajte još prečica, koje bi trebalo da znate!

MONDO MobIT

Ako ustanovite da Chrome "izvlači" gomilu resursa računara, možete da proverite i koji su tabovi i proširenja, odnosno ekstenzije problematični. Kliknite na tab CPU pri vrhu i videćete prikaz od najvećih do najmanjih potrošača.

Tu možete da zaustavite ili da zatvorite bilo koji neaktivan, a otvoren tab u Chrome pregledaču, koji previše opterećuje rad procesora i memorije računara i to tako što ćete kliknuti End Task pri dnu Chrome Task Managera.

Isto se odnosi i na ekstenzije, ali pre nego počnete da ih gasite proverite koje ne koristite, pa ih onda isključite ili čak obrišite sa računara. Da biste proverili šta ste uradili otvorite postavke u Chrome-u, potom More Tools, pa Extensions, zaključuje Tehnopolis.

Ako vi imate neki saveti kako “zauzdati“ Chrome - komentari su vaši!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.