Šta će se desiti sa automobilom poslatim u SVEMIR? Naučnici imaju svoju procenu i prilično je IZNENAĐUJUĆA

Izvor: Blic, 19.Feb.2018, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta će se desiti sa automobilom poslatim u SVEMIR? Naučnici imaju svoju procenu i prilično je IZNENAĐUJUĆA

Nakon lansiranja Falkon rakete najviše se govorilo o sudbini Tesla automobila. Sam Mask je, sa jedne strane, govorio da će Tesla biti u svemiru narednih milion godina, dok su drugi tvrdili da će automobil mnogo ranije uništiti čvrsti objekti i radijacija.

Istraživači sa Univerziteta Kornel ističu da je vrlo moguće da će do njegovog uništenja proći nekoliko desetina miliona godina. Naunici sa Univerziteta Toronto izveli su brojne simulacije kako bi predvideli sudbinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Roadstera.

Studija je pokazala da će do prvog bližeg kontakta sa Zemljom doći 2091. godine, a da je šansa da roadster udari u Zemlju u narednih milion godina svega 6 odsto, piše "USA Tudej"..

- Procenjujemo da će proći nekoliko desetina miliona godina pre nego dođe do takvog kontakta sa Zemljom - navodi se u studiji.

Elon Mask je svoju raketu, Falkon hevi, uspešno lansirao 6. februara iz svemirske stanice Kenedi na Floridi. Sa raketom je u svemir poslat i Maskov stari Tesla Roadster automobil sa robotom-lutkom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.