Šta Rusija kaže o pretnjama džihadista ID

Izvor: B92, 12.Nov.2015, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta Rusija kaže o pretnjama džihadista ID

Ruske službe bezbednosti proučavaju video- snimak u kom su, navodno, pripadnici ekstremističke ID uputili pretnje Ruskoj Federaciji, rekao je Dmitrij Peskov.

Portparol ruskog predsednika kazao je da je pročitao saopštenja o tom snimku, ali da snimak nije pogledao.

"Ne znam da li je snimak autentičan, ne znam koliko su tačni izvori, ali u svakom slučaju, nema sumnje da je ovo materijal koji treba da razmotre naše službe bezbednosti“, rekao je predstavnik Kremlja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Islamska država je objavila propagandni video u kom tvrdi da će veoma uskoro izvršiti terorističke napade u Rusiji. Narator u snimku govori na ruskom jeziku, a na početku se pojavljuje poruka “Uskoro, vrlo uskoro...“. “Krv će teći u potocima“, naveli su džihadisti.

Podsetimo, Ruska Federacija otpočela je vazdušne udare na uporišta Islamske države u Siriji 30. septembra na zahtev sirijskog predsednika Bašara el Asada.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako je Rusija odreagovala na pretnje džihadista

Izvor: Vesti-online.com, 12.Nov.2015

Ruske službe bezbednosti proučavaju video snimak u kom su, navodno, pripadnici ekstremističke Islamske države uputili pretnje Ruskoj Federaciji, rekao je Dmitri Peskov...Portparol ruskog predsednika kazao je da je pročitao saopštenja o tom snimku, ali da snimak nije pogledao...- Ne znam da li je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.