Srušio se PUTNIČKI AVION iznad Indonezije: POGINULO 189 ljudi, pronađeni prvi DELOVI TELA! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2018, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se PUTNIČKI AVION iznad Indonezije: POGINULO 189 ljudi, pronađeni prvi DELOVI TELA! (FOTO/VIDEO)

Avion Boing-737 Maks 8 koji je leteo za indonežansku lou-kost kompaniju Lajon Er srušio se pošto je poleteo iz Džakarte.

Iz kompanije je navedeno da je avion tipa Boing 737 MAX 8, koji je imao svega 800 sati leta i u avgustu je isporučen korisniku, u nedelju imao "tehnički problem".

Indonesian authorities have confirmed a #LionAir plane bound for #PangkalPinang crashed into the sea with 188 passengers on board on Monday morning (29/10). Flight JT-610 lost contact >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << with air traffic controller minutes after it took off from Soekarno-Hatta Airport in #Jakarta. pic.twitter.com/t7jpjKJ5Dn

— The Jakarta Globe (@thejakartaglobe) October 29, 2018

Indonežanske službe zadužene za spasavanje i potragu za olupinom aviona saopštile su da najverovatnije nema preživelih u padu aviona.

- Avion je zatražio povratak u bazu ubrzo nakon što je nestao sa radara - rekao je portparol Direktorata Sindu Rahaju, ali nije izneo detalje o tom zahtevu, prenosi AP.

Pojavio se snimak iz aviona u trenutku nesreće

Pojavio se snimak pada indonežanskog aviona snimljen u unutrašnjosti aviona u trenutku kada je padao. Za sada je nnepotvrđeno da li je snimak autentičan.

Lion Air #JT610 crashes in Java Sea with 188 on no board, wreckage found. pic.twitter.com/YKVwLo9yd9

— Irelands Underworld (@Ireunderworld) October 29, 2018

- Nekoliko delova ljudskih tela i lične stvari putnika isplivale su iz vode - rekao je Jusuf Latief, portparol indonežanske agencije za spasavanje.

Opširnije možete pročitati OVDE.

- Primite iskreno saučešće povodom žrtava avionske nesreće kompanije Lajon Er. Molim Vas da izraze saosećanja prenesete porodicama stradalih članova posade i putnika, među kojima su bili i službenici Vlade Republike Indonezije.

Opširnije možete pročitati OVDE.

UPDATE: Here’s the flight path of Indonesia’s Lion Air #JT610, from @flightradar24 data.

It’s not clear how many passengers and crew were on board https://t.co/PvyF23XoEl pic.twitter.com/5O4PxhjB4p

— TicToc by Bloomberg (@tictoc) October 29, 2018

Vlasti u Indoneziji su objavile da se broj potencijalnih žrtava povećao na 189 ljudi, a među njima su i dve bebe i jedno dete.

Opširnije možete pročitati OVDE.

Na mesto nesreće prva je stigla posada jednog remorkera, koja je zatekla ostatke aviona i lične stvari putnika kako plutaju po vodi. Ronioci su stigli na mesto tragedije, i iako su male šanse, tragaju za preživelima.

Detaljnije možete pročitati OVDE.

- Potvrđujemo da se avion srušio – rekao je Jusuf Latif, portparol indonežanske agencije za spašavanje. Avion je bio na letu od prestonice Džakarte do grada Pangkal Pinang na Sumatri, a put je trebao da traje malo više od jednog sata.

According to FlightRadar24, it appears that #LionAir flight #JT610 was just off the coast of Indonesia at an altitude of 3,650 ft when it lost contact. pic.twitter.com/nNLdJqWXWn

— Ahmer Murad 👓 (@AhmerMurad) October 29, 2018

Kontrola je izgubila vezu sa avionom 13 minuta posle poletanja, kada se letelica srušila u more.

pray for lion air jt 610 pic.twitter.com/XreSXZTAWQ

— LenyMU (@lenyMU) October 29, 2018

U avionu je bilo 188 putnika i posade, od kojih jedno dete i dve bebe, koji su prema nezvaničnim informacijama poginuli.

Lion Air #Jt610 indeed has crashed into the sea, no signs of survivors. Pray for there well being pic.twitter.com/4YOAmq4YxZ

— मै योगी (@sadharan_indian) October 29, 2018

Avion je bio relativno nov, a nadležni u Indoneziji ne žele da spekulišu o razlogu pada aviona dok crna kutija ne bude pronađena.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.