Srušio se MIG hrvatske vojske, oba pilota preživela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2022, 16:00

Srušio se MIG hrvatske vojske, oba pilota preživela

Oba pilota MiG-21 Hrvatske vojske, koji se popodne srušio nedaleko od Slatine, pronađena su živi, a uzroci rušenja letilice još nisu poznati.

Hrvatski portal Indeks piše da je ovo sedma nesreća koja se u poslednjih 12 godina dogodila sa letilicama Ministarstva odbrane.

Hrvatski portal Dnevnik je javio da je avion navodno pao tokom trenažnog leta.

Portal Flightradar piše da je u vazduh dignut policijski helikopter.

MiG je dvosed, piše hrvatski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << portal 24sata i dodaje da su se, prema njihovim saznanjima, piloti katapultirali.

Član Odbora za odbranu pozvao ministra Banožića da podnese ostavku

Iz vlade je ranije potvrđeno da se ministar odbrane Mario Banožić uputio na mesto pada MiG-a, te da su sa njim načelnik Glavnog štaba i direktor Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.

Navode da Banožić na mesto pada ide u dogovoru s premijerom Andrejem Plenkovićem koji je u Tirani na samitu EU - Zapadni Balkan.

Poslanik u hrvatskog saboru iz reda suverenista i član Odbora za odbranu Željko Sačić pozvao je ministra Banožića da podnese ostavku.

On je podsetio da je nekadašnji ministar odbrane Damir Krstičević podneo ostavku u sličnoj situaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.