Srušila se jedrilica kod Sremske Mitrovice, pilot poginuo

Izvor: B92, 24.Jun.2017, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušila se jedrilica kod Sremske Mitrovice, pilot poginuo

Sremska Mitrovica -- U blizini sportskog aerodroma u Velikim Radincima kod Sremske Mitrovice, oko 15 časova, srušila se vazduhoplovna jedrilica. Poginuo instruktor letenja.

U nesreći je poginuo pilot, penzioner, instruktor letenja, potvrđeno je RTS-u u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo.

Nastradali je bio član Aero-kluba Sremska Mitrovica.

Na lice mesta izašla je ekipa Hitne pomoći, a o događaju je obavešten nadležni tužilac.

Uzrok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pada i okolnosti ove nesreće nisu poznati.

Okolnosti koje su dovele do nesreće ispituju policijski službenici po ovlašćenju nadležnog tužioca i Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju.

Vazduhoplovne jedrilice su bezmotorni vazduhoplovi nepokretnih krila, a služe za obuku pilota, sportsko letenje, transport i naučna istraživanja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srušila se jedrilica kod Sremske Mitrovice, poginuo pilot

Izvor: Radio 021, 24.Jun.2017

U blizini sportskog aerodroma u Velikim Radincima kod Sremske Mitrovice, oko 15 časova, srušila se vazduhoplovna jedrilica i tom prilikom poginuo je instruktor letenja...U nesreći je poginuo pilot, penzioner, instruktor letenja, potvrđeno je RTS-u u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo...Nastradali...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.