Srušila se dva vojna aviona, poginuo pilot

Izvor: B92, 28.Jan.2023, 09:14

Srušila se dva vojna aviona, poginuo pilot

Dve letelice su poletele iz vazduhoplovne baze Gvalior, gde se održava vežba.

Dva indijska vojna aviona srušila su se danas u indijskoj saveznoj državi Mađa Pradeš, a jedan pilot je poginuo, saopštile su vazduhoplovne snage te zemlje, prenosi Rojters.

"Letelice su bile na rutinskoj operativnoj obuci. Jedan od tri pilota koji su učestvovali u misiji, smrtno je nastradao od zadobijenih povreda. Naložena je istraga radi utvrđivanja uzroka nesreće", navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u saopštenju.

Zvaničnici su ranije rekli da se jedan od aviona srušio u državi Mađa Pradeš i drugi u susednoj indijskoj saveznoj državi Radžastan.

Indija tudej prenosi da je reč o avionima Suhoj-30 i Miraž 2000 i da su piloti iz Suhoja preživeli, a da je pilot Miraža poginuo.

Prethodno su indijski mediji javili da su se dva pilota katapultirala i da imaju lakše povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srušila se dva vojna aviona

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jan.2023

​NJU DELHI - Dva indijska vojna aviona srušila su se danas u blizini Morene, u indijskoj saveznoj državi Madja Pradeš, saopštili su vojni zvaničnici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Srušila se dva vojna aviona u Indiji, poginuo pilot

Izvor: Blic, 28.Jan.2023

Dva indijska vojna aviona srušila su se danas u blizini grada Gvalior u indijskoj saveznoj državi Mađa Pradeš, a jedan pilot je poginuo, saopštile su vazduhoplovne snage te zemlje, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.