Srpski telegraf osuđen zbog laži koje je objavio o poslaniku Miroslavu Aleksiću

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2019, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski telegraf osuđen zbog laži koje je objavio o poslaniku Miroslavu Aleksiću

Viši sud u Beogradu doneo je presudu kojom je list "Srpski telegraf" obavezan da plati 100.000 dinara zbog niza laži i uvreda koje je objavio o prvom potpredsedniku Narodne stranke i narodnom poslaniku Miroslavu Aleksiću, saopštila je danas Narodna stranka.

Kako je navedeno, "'Srpski telegraf' je u seriji tekstova lažno optužio Aleksića za kriminal i lopovluk, a ta izdanja novina prodata su u desetinama hiljada primeraka, dok je dosuđena odšteta gotovo "simbolična". >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

"Niski iznosi odštete praktično ohrabruju tabloide da objavljuju laži i obmanjuju građane", smatraju u Narodnoj stranci.

Aleksić će se, kako je najavljeno, preko svog advokata Vladimira Gajića, žaliti na presudu, pošto je u tužbi zahtevao odštetu od milion dinara.

Sav iznos koji bude dosuđen pravosnažnom presudom Aleksić će uplatiti u humanitarne svrhe.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.