Srpski student iz Vuhana STIGAO U BEOGRAD! Pet dana putovao do kuće, od zaraženog grada pobegao TIK PRE KARANTINA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jan.2020, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski student iz Vuhana STIGAO U BEOGRAD! Pet dana putovao do kuće, od zaraženog grada pobegao TIK PRE KARANTINA!

Avion sa putnicima iz kineskog grada Vuhana, koji je žarište novog virusa korona, sleteo je u utorak uveče na beogradski aerodrom "Nikola Tesla"

Stotinak putnika prethodno je presedalo u Moskvi, a prema prvim informacijama, mesta za paniku nema, jer kako su rekli epidemiolozi, nijedan turista koji je doputovao u našu prestonicu nije zaražen virusom.

Sinoć je na beogradskom aerodromu bilo mnogo kineskih turista, od kojih su neki nosili maske za lice. Inače, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << situacija na našem aerodromu je mirna, nema panike i sve službe funkcionišu normalno.

Sa putnicima je kroz aerodromske prostorije prošao i mladić Vuk Vujsić, koji je šest meseci bio u Kini. U tom periodu je pre svega učio i usavršavao kineski jezik.

Naime, mladić je izašao iz Vuhana neposredno pre nego što je proglašen karantin. On je iz grada otišao u toku dana, a uveče je proglašen karantin.

Vujsić je sa nekoliko prijatelja otišao turistički u drugi grad. Tamo su imali problema sa smeštajem. Nisu mogli da nađu nikakvo prenoćište. Nakon toga, Vuk je sam otišao u Šangaj. Tek tada je shvatio razmere opasnosti koje nosi potencijalna zaraza opakim virusom. Vuk je putovao pet dana ka Beogradu.

Na aerodrom "Nikola Tesla" avion, u kom je i on bio, sleteo je sinoć oko 22 časa i svi putnici su detaljno i dugo pregledani u prostoru rezervisanom za pasošku i svaku drugu kontrolu.

Ipak, nešto oko 30 minuta pre ponoći Vuk se našao u zagrljaju svojih prestrašenih roditelja, koji su iščekivali povratak svog sina. Brojni taksisti  koji rade na aerodromu rekli su kako nisu u strahu, i da će nastaviti da rade svoj posao neometano, kao i do sada.

Vuk Vujsić je jedan od petoro srpskih državljana koji su se zatekli u Vuhanu, i suočili se sa mogućom epidemijom novog virusa.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.