Srpski nastavnici među najboljima na svetu: Bore se za nagradu od milion dolara!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2018, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski nastavnici među najboljima na svetu: Bore se za nagradu od milion dolara!

Tri nastavnika iz Srbije se takmiče za titulu najbolji nastavnik na svetu

Republika Srbija će na planetarnom takmičenju "Global tičer prajz", imati tri svoja predstavnika, među stotinama nastavnika iz celog sveta koji su proglašeni za najbolje u svojim zemljama.

Pročitajte i:

Tatjana Marković Topalović, nastavnica fizike u srednjoj školi "Dr Andra Jovanović" u Šapcu, Dragan Kuveljić, učitelj u Osnovnoj školi "Milosav Stiković" u Prijepolju i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Katarina Veljković, nastavnica računarstva i informatike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, srpski su kandidati za titulu najboljeg nastavnika na svetu.

O tome je odlučio žiri nacionalnog takmičenja, a Udruženje "Živojin Mišić" proglasilo je pobednike koji će se boriti za titulu najboljeg na svetu u okviru projekta "Nešenal tičer prajz", a koji organizuje Fondacija "Varki".

Odluka o tome ko će biti najbolji nastavnik sveta, biće doneta krajem godine u Dubaiju. Pobedniku će pored laskavog priznanja pripasti i novčana nagrada od milion dolara, koju će morati da iskoristi na unapređenje obrazovanja u svojoj sredini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.