Srpski film Jesenji valcer u programu Slamdens festivala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2018, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski film "Jesenji valcer" u programu Slamdens festivala

Ostvarenje "Jesenji valcer" Ognjena Petkovića našao se među 78 filmova koji će biti prikazani u okviru programa američkog Slamdens festivala, najavili su danas iz Filmskog centra Srbije.

"Jesenji valcer" je kratki igrani film i donosi priču o bračnom paru koji vozeći se automobilom po sporednim putevima pokušava da se izvuče iz obruča unutar koga se rat odvija. Na putu do slobode čeka ih barikada sa neprijateljski nastrojenim vojnicima...

Projekat za kratki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << film "Jesenji valcer" podržan je na konkursu Filmskog centra Srbije u decembru 2017. godine, a u ostvarenju glume Tanja Pjevac, Ljubiša Miličić, Jovo Maksić, Marjan Apostolović i drugi.

Producenti filma su Majkl Vukadinovič i Aleksandra Lazarovski, a u okviru produkcijske kuće Mansarada.

Izvršna producentkinja je Senka Nikolić.

Festival Slamdens predstavlja niskobudžetne krakometražne filmove nezavisne produkcije još uvek neafirmisanih umetnika.

Festival se održava u Park Sitiju u SAD od 25. do 31. januara 2019. godine.

Filmovi prikazivanjem u takmičarskom programu stiču pravo da budu kandidovani za nagradu "Oskar".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.