Srpska maloletnička banda opljačkala 1.500 vila u Francuskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2018, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska maloletnička banda opljačkala 1.500 vila u Francuskoj

Dnevno imali kvotu od deset provala

Francuska policija stavila je lisice na ruke muškarcu srpskog porekla osumnjičenom da je vođa bande maloletnika koja je mesecima harala ovom zemljom.

Pročitajte i:

Uhapšena su i tri njegova sina i svi se terete da su za krađe vrbovali maloletnike i to uglavnom devojčice!

- Ova tinejdžerska banda, u kojoj je bilo najviše devojčica, izvršila je čak 1.500 provala na jugu Francuske, a iza svega stoji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbin koji je šef ove kriminalne grupe. Sumnja se da je čak decu otkupljivao od roditelja koje je pronalazio po raznim kampovima, a potom ih eksploatisao i terao da pljačkaju za njega. Deci je davao i kvotu. Morali su dnevno da odrade najmanje deset pljački – prenose francuski mediji.

Policija je prilikom pretresa osumnjičenih zaplenila veliku količinu zlata i skupocenog nakita.

– Inspektori su zaplenili oko 1.100 dragulja, 40 luksuznih satova čija se vrednost procenjuje na više od 150.000 evra i čak 6,5 kilograma zlata! Zaplenjeno je i oko 25.000 evra u gotovini i 12.000 evra na računima šefa bande – prenose mediji.

Provalnici su uglavnom pljačkali kuće i stanove bogatih ljudi. Najpre bi zazvonili na vrata žrtava da se uvere da nema nikoga unutra, a potom upadali i krali sve što je bilo vredno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.