Srna završio karijeru i vratio se u Šahtjor da bude trener

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2019, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srna završio karijeru i vratio se u Šahtjor da bude trener

Bivši kapiten reprezentacije Hrvatske Darijo Srna u dresu Kaljarija završio je fudbalsku karijeru i vratio se u Šahtjor kako bi krenuo u trenerske vode.

Tridesetsedmogodišnji Srna u narednom periodu radiće kao pomoćnik Luisa Kastra u klubu iz Donjecka, u kome je stekao status legende od 2003. do 2018. godine.

Za 15 godina u Šahtjoru postavio je klupski rekord po broju utakmica - 536, dao je 49 golova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a sa kapitenskom trakom osvojio čak 26 trofeja, među kojima su Kup UEFA i 10 titula prvaka Ukrajine.

Poslednju sezonu kao igrač odigrao je u Seriji A u dresu Kaljarija, a onda se vratio među "rudare" po isteku ugovora.

Srna, koji je igrao i za splitski Hajduk, sa 134 utakmice rekorder je i u selekciji Hrvatske, uz 22 gola.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srna odsvirao kraj, uskoro na novom zadatku!

Izvor: Sportske.net, 20.Jun.2019

Legendarni hrvatski fudbaler je rešio da "okači kopačke o klin"...U svojoj 37. godini života, Darijo Srna je odlučio da okonča igračku karijeru...Legendarni hrvatski fudbaler je karijeru počeo u Hajduku iz Splita, još 1999. godine, da bi se četiri godine kasnije preselio u Šahtjor iz Donjecka...Ostavio...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.