Šri Lanka: Istraga se širi, traži se još 140 osoba

Izvor: B92, 26.Apr.2019, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šri Lanka: Istraga se širi, traži se još 140 osoba

Kolombo -- Predsednik Šri Lanke saopštio da policija traga za 140 osoba za koje se veruje da su povezani s terorističkim napadima na crkve i hotele u toj zemlji.

Prema njegovim rečima, naki mladi u Šri Lanki povezani su sa terorističkom grupom Islamska država, koja je preuzela odgovornost za napade u kojima je poginulo preko 300 ljudi, još od 2013, prenosi Rojters.

On je novinarima rekao da ga najviši policijski i odbrambeni zvaničnici nisu upoznali sa informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje su posedovali uoči napada.

Optužio je vladu premijera Šri Lanke Ranila Vikremesinge za slabljenje obaveštajnog sistema, zbog toga što je Tužilaštvu i vojnim oficirima naredio da se fokusiraju na navodne ratne zločine koje su počinili "Tamilski tigrovi" tokom gradjanskog rata u ovoj zemlji.

Islamska država preuzela je odgovornost za više simultanih napada na hotele i crkve u Šri Lanki na Uskrs po Gregorijanskom kalendaru, u kojima je ubijeno više od 300 ljudi, a povređeno skoro dvostruko više.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šri Lanka: Traga se za 140 osoba povezanih sa terorističkim napadom

Izvor: Radio 021, 26.Apr.2019

Predsednik Šri Lanke saopštio da policija traga za 140 osoba za koje se veruje da su povezani s terorističkim napadima na crkve i hotele u toj zemlji...Prema njegovim rečima, naki mladi u Šri Lanki povezani su sa terorističkom grupom Islamska država, koja je preuzela odgovornost za napade u kojima...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.