Sremski Karlovci - centar verskog turizma regije (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2021, 14:57

Sremski Karlovci - centar verskog turizma regije (AUDIO)

Delo i tradicija srpske pravoslavne Bogoslovije "Sveti Arsenije Sremac" u Sremskim Karlovcima, stvarano više od 225 godina, uskoro će biti dostupno i široj javnosti. Biće otvorena spomen soba u zgradi Bogoslovije u kojoj će biti predstavljeni predmeti, fotografije i ostali crkveni sadržaji značajni za srpsku crkveno-duhovnu tradiciju.

Projekat je podržao pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam sa 4 miliona dinara.

Spomen soba u sremskokarlovačkoj Bogosloviji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predstavljaće jedinstven sadržaj u srpskoj tradiciji i predanju, izjavio je rektor Jovan Milanović.

"Ovo je prva zbirka koja se formira u Srpskom narodu i nije samo doprinos kulturnim, istorijskim i turističkim sadržajima već predstavlja i zamajac kvalitetne digitalizacije koju će spomen soba objedinjavati i sadržavati" rekao je Milanović.

Najavljujući Strategiju razvoja turizma u Vojvodini za naredne 4 godine, resorni sekretar Nenad Ivanišević rekao je da će posebna pažnja biti usmerena na razvoj verskog turizma, a u tome će Sremski Karlovci i Bogoslovija imati nemerljiv značaj.

"Želimo da u budućnosti ovde razvijamo, zajedno sa Bogoslovijom, centar obilazaka verskih znamenitosti na teritoriji Sremskih Karlovaca i Fruške gore. Hoćemo da sve ture kreću i završavaju se u Karlovacima".

Resorni sekretar je pozvao sve lokalne samouprave da se prijave na konkurs za razvoj turističkih organizacija kojim se daje podrška u njihovom razvoju, odnosno edukaciji zaposlenih u turističkim organizacijama.

"Hoćemo da Vojvodinu brendiramo kao jednu turističku destinaciju i da ona zadržava turiste duže od jednog vikenda" rekao je Ivanišević.

Za razvoj lokalnih turističkih organizacija u Vojvodini izdvojeno je 5 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.