Sremska Kamenica: Smeće pored puta preti da postane deponija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2019, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sremska Kamenica: Smeće pored puta preti da postane deponija

Količina smeća u ulici Marka Oreškovića u Sremskoj Kamenici, stalno se uvećava. Najviše ga ima u neposrednoj blizini dečjeg igrališta, a najveću zaslugu za to imaju neodgovorni pojedinci, koji smeće ne odlažu na za to predviđena mesta.

Smeće pored puta, koje, kako kažu stanovnici Sremske Kamenice, preti da postane prava deponija, ne samo da je ružna slika tog dela grada, već otežava i kretanje po trotoaru, a za decu koja se igraju na igralištu je posebno loš primer.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Stanovnici smatraju da je problem i to što obližnja prodavnica nema kantu odgovarajuće veličine, pa je za mnoge često opcija, da omot od kupljenih stvari, bace na ulicu. Iako svesni da problem jeste ljudski faktor, smatraju da je nadležnost mesne zajednice da to reši.

"Moja deca ovde svaki dan prolaze, gledaju ovo, gledam i ja i na kraju se odlučim da odem do Mesne zajednice. Prvo sam mislio sam ću. Probao sam, ne vredi, znači ovde ću ja za dva sata da izvučem na stazu, pa će to onda biti njihova nadležnost, možda će se onda neko počešati i reći daj nek neko pokupi ovo. Eto to je moja poruka, nadam se da će biti dobronamerno primljena", kaže Ivan Živković.

Kako su nam potvrdili u Mesnoj zajednici, na njihov poziv, Gradska čistoća izašla je na teren i očistila deo ulice Marka Oreškovića, ali je drugi i dalje neočišćen.

"U toku prethodne nedelje, odnosno u četvrtak sakupljen je rasut komunalni otpad u delu ulice Marka Oreškovića. Takođe, sakupljen je rasput komunalni otpad u ulici Majora Tepića i Sonje Marinković. Moram da napomenem da predmetne ulice nisu u sastavu našeg programa redovnog održavanja javne higijene", ističe Danijela Jankov, potparol JKP "Čistoća".

Gradska čistoća nastaviće radove narednih dana, kada bi građani mogli da očekuju potpuno raščišćavanje ulice. To ne znači da se smeće neće ponovo stvarati, a iz tog preduzeća kažu da je moguće postaviti kontejner na zahtev mesne zajednice. Do tad je na građanima kojima smeće smeta, da sami rešavaju to pitanje, i da primerom pokazuju šta znači odgovorno ponašanje i život u zajednici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.